RSS

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Εύγε Ελληναράδες μου!

Έχω καιρό να γράψω εδώ! Προέκυψε πολιτική επικαιρότητα και με τράβηξε στην ... "μπροστινή" μεριά! Σήμερα όμως έχω φορτώσει και - φορτωμένος -  έχω αποφασίσει να γράφω ... "πίσω"!
Δύο θεματάκια - με ένα ζήτημα και τα δύο στην ουσία - που καταδεικνύουν το μεγαλείο του ...Ελληνικού Έθνους τον 21ο αιώνα:


1. Καπνιστής είμαι! Και δεν μου πολυάρεσαν, λογικά, τα μέτρα στα μαγαζιά για το κάπνισμα, αν και το έχω βιώσει και αποδεχτεί πάρα πολλές φορές στο εξωτερικό. Περισσότερο όμως δεν μου αρέσει η μη εφαρμογή των νόμων. Μου αρέσει να καπνίζω, αλλα δεν μου αρέσει να ενοχλώ τους γύρω μου, αν αυτοί δεν καπνίζουν. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί δεν εφαρμόζεται ο  νόμος! Και ειδικά σε μεγάλα μαγαζιά που έχουν τις δυνατότητες, γιατί δεν γίνονται τα γυάλινα χωρίσματα (μόνο στο Βοξ στα Εξάρχεια και σε μια χαρτοπαικτική λέσχη στο Ναύπλιο το έχω δει) και δεν ορίζονται δωμάτια καπνιστών και μη καπνιστών? Φορτώνω να ρωτάω τα γκαρσόνια "επιτρέπεται το κάπνισμα?" και να παίρνω απαντήσεις του τύπου "φυσικά και επιτρέπεται" ή "έλα καλέ , ποιος νόμος?" και από την άλλη  , να μια ταμπελάρα στην πόρτα  "απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα" !!!! Με εκείνο το "αυστηρά" γελάω!


2. Μπλόκα στους δρόμους! Άλλο ανέκδοτο! Δεν θα εξετάσω εδώ το ζήτημα των αιτημάτων των αγροτών - έχω φυσικά άποψη - γιατί δεν είναι το θέμα μου. Όμως αυτοί οι κύριοι είναι μερικές φορές αστείοι. Όπως αστείοι ήταν χθες που, όπως άκουσα, άνοιξαν τα μπλόκα για να περάσουν οι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων! Τι σόι αλληλεγγύη είναι αυτή τώρα, μπορεί να μου την εξηγήσει κανείς? Να αφήνεις τους κάφρους να πάνε να σπάσουν και να δείρουν (που και αυτό απαγορεύεται βάσει νόμου, αλλά όπως είπαμε "ποιος νόμος?") την ώρα που εμποδίζουν την διακίνηση τροφίμων και καυσίμων (τέτοιες κρύες μέρες)!

Εύγε απανταχού Ελληναράδες μου! Δείξτε μας πόσο μπροστά θέλετε να πάει αυτός ο τόπος! Και εσείς κύριοι της "νέας εξουσίας" που διαδεχτήκατε τη "νέα διακυβέρνηση". Πως περιμένετε να παραμείνετε αξιόπιστοι απέναντι στους πολίτες? Αφού σε αυτά τα φαινομενικά μικρά και ασήμαντα έχετε αυτή τη νοοτροπία και συμπεριφορά, τι να φανταστώ τώρα εγώ για οικονομία και ανάπτυξη, για πράσινη ανάπτυξη και ... κολοκύθια τούμπανα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poly apla oi agrotes sto kruo tou xeimwna perimenan ligh diaskedash, etsi piasane kouventa me ta palikaria kai epeidh eidan oti kai aftoi merokamatiarhdes htan, tou afhsane na perasoun giati oi agrotes diathetoun kai mia alfa magkia.Twra an esu eisai blakas kai snobareis tis kinhtopoihseis mias megalhs koinwnikhs omadas, kai as mhn exeis vrethei sthn thesh tous pote, logika epeidh arkeise sto na apolamvaneis th nkapitalistikh mikroastikoi zwh sou, kalytera na to rapseis.

stefan είπε...

Σαν βλάκας και σνομπ μικροαστός που είμαι, δεν έχω παρά να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια και το θάρρος σου να τα πεις ...ανώνυμα! Φαντάζομαι ότι εσύ έχεις βρεθεί στη θέση τους, χειμώνα καιρό να βλέπεις τη σοδειά σου να σαπίζει και να πέφτει από τα δένδρα και κανείς, μα κανείς να μη δίνει σημασία. Ο έμπορος (κι αυτός μικροαστός) να σου δίνει 4 δεκάρες το κιλό, ο τσιφλικάς (αυτός μάλλον αστός) να μη δίνει το νοίκι και το μεροκάματο, και ταυτόχρονα όλοι αυτοί να είναι επικεφαλείς των κινητοποιήσεων! Έχουμε λοιπόν μια κινητοποίηση μιας "μεγάλης κοινωνικής ομάδας" (αλήθεια τόσοι λιγοι ειναι οι αγρότες, όσοι ειναι στα μπλόκα?) καθοδηγούμενη από τσιφλικάδες και εμπόρους (που συνάμα το παίζουν και ΚΚΕ). Αλλά ας πούμε πως έχουν δίκιο, που έχουν σε πολλά! Ας πούμε πως αυτοί είναι οι σωστοί και εμείς οι μικροαστοί οι λάθος!
Δύο απορίες έχω φίλε μου!
1.Τόσα χρόνια που τέτοιο καιρό αυτές οι κινητοποιήσεις επαναλάμβάνονται, πως ακριβώς λυθηκε το πρόβλημα και από ποιον? Πήρε άλλο δρόμο η ελληνική γεωργία? Εγιναν οι απαραίτητες αναδιοργανώσεις καλλιεργιών που ήταν προϋπόθεση του συστήματος επιδοτήσεων που ξέραμε ότι έχει ημερομηνία λήξης?
2. Όταν παλεύεις για το δικιο και το σωστό δικαίωμα σου. Να ζεις σε μια δίκαιη κοινωνία, το θεωρείς λογικό να "συμπαρίστασαι" ή τέλος παντων να ανέχεσαι συμπεριφορές που σε τίποτα δεν διαφέρουν από τη συμπεριφορά του ίδιου του κράτους απέναντι σου?

Εγω λοιπον ο σνομπ και βλάκας μικροαστός λέω φιλε μου, ότι δεν ανέχομαι. Λέω ότι και ο αγρότης, όπως και ο επιστήμονας, και ο επιχειρηματίας και όλοι έχουν και διεκδικούν τη θέση τους στην κοινωνία. Και κανείς δεν μπορεί να μου απαγορεύσει να το λέω. Δεν ανέχομαι όμως τη λογική του "εμείς ναμαστε καλα και για όλα φταίει η κατσίκα του γείτονα" !

Δημοσίευση σχολίου