RSS

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Deutschland ...


Η σημερινή πρωινή κουβέντα με φίλους στο facebook και στο twitter με αφορμή το άρθρο του Μητρόπουλου στα χτεσινά ΝΕΑ με έφτιαξε! Κύριοι είναι πλέον γεγονός! Ψιλοεπτωχεύσαμεν, αλλά μην το πείτε κανενός! Δεν χρειάζεται. Καθαρίζουν οι Γερμανοί για μας. Και καθαρίζουν με το manual! Γραμμή - γραμμή! Λέξη προς λέξη. Και μην τολμήσει κανείς να φέρει αντίρρηση γιατί τη γ*******σε!

Τώρα φυσικά θα περιμένατε με αφορμή αυτή την εισαγωγή να διαβάσετε παρακάτω κραυγές περί εθνικής ανεξαρτησίας και εθνικής υπερηφάνειας, λογίδρια για το πόσο αδικημένοι και ικανοί είμαστε εμείς οι Έλληνες, υποσχέσεις ότι δεν θα αφήσουμε την "ξένη πλουτοκρατία" να διαφεντέψει τον τόπο μας.

Λοιπόν εγώ λέω να την αφήσω τη γερμανική πλουτοκρατία να κάνει κουμάντο, μπας και δούμε άσπρη μέρα! Γιατί τούτη τη φορά αποδείξαμε πως είμαστε οι καλύτεροι πάνω στον πλανήτη στο να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Μας φταίνε τα πάντα, αλλά δεν κάνουμε τίποτα να τα διορθώσουμε! Μας φταίνε όλοι οι άλλοι, γιατί μας επισημαίνουν αυτά, τα "πάντα" που εμείς λέμε ότι μας φταίνε, αλλά πάλι δεν κάνουμε τίποτα, ούτε αφήνουμε τους άλλους να κάνουν.Και τώρα που φτάνουμε στον πάτο, πάλι μας φταίει κάτι άλλο, εκτός από τον κακό μας τον καιρό.

Τώρα λοιπόν που φαίνεται πως τη σώσαμε (η μάλλον μας τη σώσανε) την παρτίδα, ας αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες κι ας αλλάξουμε πορεία. Ας γκρεμίσουμε συθέμελα τα πάντα κι ας στήσουμε την μικρή μας κοινωνία από την αρχή. Ας απορρίψουμε δομές και νοοτροπίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κι ας πιστέψουμε επιτέλους ότι πέρασαν δυο αιώνες από τότε και κάπως πρέπει να προχωρήσουμε, γιατί αλλιώς θα μας προσπεράσουν σε λίγο και οι Τούρκοι.

Νομίζετε ότι υπερβάλλω? Για πείτε μου αλήθεια, τι να αφήσουμε όρθιο? Το πώς αντιμετωπίζουμε την ιστορία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά? Το πως διαχειριζόμαστε το περιβάλλον στον τόπο μας? Το πως διοικούμε αυτή τη χώρα? Το τι και το πως παράγουμε? Το ποιες και ποιας ποιότητας υπηρεσίες προσφέρουμε? Η μήπως θεωρεί κάποιος ότι με το να φωνάζουμε σαν ΟΥΚάδες, θα επιβιώσουμε σαν Έθνος και εις βάρος άλλων?

Δουλειά λοιπόν! Τα κεφάλια μέσα τώρα! Οι Γερμανοί εγγυήθηκαν ότι δεν θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε! Χάρη μας κάνουν! Ας την κρατήσουμε! Κι ας καταλάβουμε ότι χρήμα μόνο από εκεί θα ξανάρθει! Γιατί όσοι δεν κατάλαβαν, και τα προηγούμενα 20 χρόνια, που υποτίθεται ότι ευημερούσαμε, από εκεί ερχόταν το χρήμα. Αλλά εμείς στα 10 ευρώ που μας έδιναν τα 7 τα τρώγαμε σε Mercedes, βίλες και κινητά! Και τώρα πάλι από εκεί θα ξανάρθει.

Ας φροντίσουμε τουλάχιστον τούτη τη φορά να το αξιοποιήσουμε σωστά και να μην βιαστούμε απλά να το βάλουμε στην τσέπη. Ας σχεδιάσουμε κάτι, ας βάλουμε στόχους, ας δείξουμε φιλότιμο κι ας βγάλουμε ταυτόχρονα μια περηφάνεια θετική και όχι για τα πανηγύρια και τις παρελάσεις μόνο.

Όχι για μας, για τα παιδιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου