RSS

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Με θέλεις πελάτη? Σε θέλω online!

σε θέλω... online

Ξενοδοχείο για διακοπές στο internet πρωτόψαξα πριν 5 χρόνια, όταν θα πήγαινα στη Ζάκυνθο. Τότε διαπίστωσα ότι για τις ενοικιαζόμενες βίλες του νησιού έβρισκα πολύ ελάχιστες πληροφορίες στο internet, έως καθόλου. Και φυσικά σε κανένα συγκρότημα δεν μπόρεσα να κάνω κράτηση on line!

Όταν ξαφνικά έπεσα πάνω στο Porta Del Mar (Ναι! Θα κάνω διαφήμιση γιατί το άξιζε και τότε και ελπίζω ακόμη να είναι καλά και αυτός και η οικογένεια του!) Ένα ελληνικό site (σε .com παρακαλώ) για ένα συγκρότημα κατοικιών στη Ζάκυνθο! Αυτό που βλέπετε και τώρα στο link , σήμερα εκσυγχρονισμένο με FB και όλα τα καλούδια των Social Media.

Τότε όμως το να βρεις ένα website τόσο καλό αλλά και απλό, απόλυτα κατατοπιστικό για το τι θα συναντήσεις (το μόνο ίσως συγκρότημα κατοικιών στη Ζάκυνθο που είναι πραγματικά μπροστά στη θάλασσα),με ημερολόγιο που σε ενημέρωνε ποια βίλα και πότε είναι ελεύθερη για να προγραμματίσεις κράτηση και προπάντων με βιβλίο επισκεπτών που μπορούσαν να γράψουν τις εντυπώσεις και τα σχόλια τους από τη διαμονή τους (και αυτά όλα προ booking.com) αν μη τι άλλο ήταν άξιο λόγου και ήταν αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μου.

Και δεν έπεσα έξω! Περάσαμε 10 υπέροχες μέρες με τον "Κυρ Τάση" και την γυναίκα του, με τους Ισραηλίτες, Ιταλούς και Αυστριακούς ενοίκους του. Όλοι ανεξαίρετα μας είπαν ότι έκλεισαν τις διακοπές τους απευθείας από το site! Κανείς μέσω γραφείου, κανείς με τηλέφωνο! Όλοι μα όλοι μέσω του site και με το paypal παρακαλώ!

Θα αναρωτηθείτε τώρα γιατί τα γράφω όλα αυτά 5 χρόνια μετά! Γιατί απλά οι διακοπές εκείνη τη χρονιά στη Ζάκυνθο ήταν ίσως οι καλύτερες της ζωής μου μέχρι τώρα. Αλλά και γιατί είδα πριν λίγες μέρες την πρωτοβουλία της Σοφίας και του Μανώλη και την χειροκρότησα με όλη μου την ψυχή. Τέτοιες πρωτοβουλίες χρειαζόμαστε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Τέτοιες πρέπει να στηρίξουμε εμείς οι πολίτες με όλο μας το είναι για να βοηθήσουμε κάθε Έλληνα που ασχολείται με τον τουρισμό, την ατμομηχανή - θέλουμε δε θέλουμε - της ελληνικής παραγωγής.

Κι όσο για αυτούς που λένε ότι "βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο να βρουν πελάτες στην πλάτη μας" εγώ θα πω Μαγκιά τους! Εγώ βάζω πλάτη σε τέτοιες ιδέες. Όλοι μας πρέπει να βάζουμε! Όλοι μας πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες. Είναι πολύ καλύτερα από το να ανεχόμαστε απάτες του ενός εκατομμυρίου και τελικά να μην απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες που απαιτούμε.

Ας πούμε λοιπόν σε όλους:  Σε θέλω online , αν με θες πελάτη!

1 σχόλιο:

Sofia for SoMaFusion είπε...

Εξαιρετική και όμορφη η ιστορία σου από τη Ζάκυνθο, αυτοί είναι οι άνθρωποι που κοιτάνε (και πάνε) μπροστά.

Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!

Δημοσίευση σχολίου